söndag 28 september 2014

Greasy Spoon - Brittisk brunch på Söder

Typ av måltid: Brunch
Plats: Södermalm, Stockholm
Datum: 28 september 2014

Bäst: Pancakes med bacon (provade endast 2 rätter)
Guide Michelin: -
The World's 50 best: 
Övrigt: Nyöppnat
Webbsida: https://www.facebook.com/pages/Greasy-Spoon/1468053050091103

Via min vän Eriks baconblogg har jag sett några trevliga inlägg från relativt nyöppnade Greasy Spoon på Södermalm. 


Greasy Spoon är ett brittiskt brunchställe med typiska brittiska rätter och som dessutom drivs av två britter, allt enligt Nöjesguiden. En söndag utan särskilda planer var ett perfekt tillfälle att testa. 


Väl på plats var kön lång utanför, ungefär 10-15 personer som väntade. Jag tog en cykelrunda runt Söder och kom tillbaka en timma senare, vid 15-tiden. Ingen kö. Väl inne insåg jag dock ganska snabbt att det var väntetid i köket och alla sittplatser var tagna. Jag var ändå så pass nyfiken så att jag tog en av de två platserna utomhus och väntade lite längre på maten.

Välkommen!
Menyn är a la carte och det finns mycket lockande att välja mellan. Jag valde en färsk grapefruktjuice, en enkel Eggs Benedict och en pancakes med bacon. På grund av att maten dröjde en aning bjöds jag på en cappuccino, vilket är ett enkelt men mycket bra sätt att kompensera att det tog lite längre tid än önskat. Restaurangen hade haft ett extremt tryck på söndagen. Det var många som kom förbi och tittade när jag var där.
Interiör 
Meny
 Nu till maten! Först, en färskpressad grapejuice. Inga konstigheter. Därefter en enkel Eggs Benedict (80 kr). Ett härligt pocherat ägg, välbalanserad mängd hollandaise. Gott! Hade önskat att det varit större. Och det är förvisso möjligt att lösa genom att ta en "Full size", då man får två (130 kr). Sist ut, Scotch pancakes med bacon och lönnsirap (75 kr). Oj oj. Jag äter inte pancakes jätteofta längre, så när jag gör det vill jag verkligen att de ska vara riktigt jäkla goda. Och ja, dessa var det. Härligt krispiga i kanten och samtidigt lagom fluffiga. Baconet hade en diskret rökig touch, mycket bra. Kan tänka mig att det inte är svensk standardbacon, utan kanske någon brittisk import (de kan ju sitt bacon på brittiska öarna).
Grapejuice 
Enkel Eggs benedict
Scotch pancakes med bacon och lönnsirap
Cappuccino
Summa summarum: Greasy Spoon är ett mycket trevligt tillskott på brunchhimlen, som jag verkligen rekommenderar. Jag har hört mycket gott om avocadotoasten, kanske får bli nästa gång. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar