lördag 4 februari 2017

Soyokaze - Ny omakasebar av högsta klass!Typ av måltid: Middag
Plats: Stockholm
Datum: 14 januari 2017 

Bäst: Ålen, hummern, tonfisken, sojamjölksglassen
Guide Michelin: -
The World's 50 best: - 
Övrigt: Nyöppnat. Recensioner: 4/5 i MetroStockholms bäst lunch 2016 enligt Metro

Webbsida: http://soyokaze.se/

Efter många år på Råkultur och sedermera som sushimästare på Imouto, har nu Batjargal Ochirbat öppnat en egen sushibar på Frejgatan 3 i Vasastan. Det är en vacker och sparsmakad lokal med fokus på själva baren. På kvällstid är det omakase som gäller, dvs kocken väljer vad som serveras och de olika rätterna/bitarna serveras en och en.

Råvarorna hanteras varsamt med största respekt. Vi fick många delikata anrättningar, så som en nyligen levande hummer med störkaviar och en sötsyrlig emulsion, knorrhane, pilgrimsmussla, langoustine, yellow tail, ål och svensk bläckfisk. Hummern var en upplevelse i sig, så färskt det kan bli. Ålen är smörig och smälter i munnen. Bläckfisken hade en läcker konsistens, utan att alls vara seg. Som avslutning kom en sojamjölksglass med matcha, vansinnigt krämig och god!Jag gillar verkligen Soyokaze. Atmosfären och interiören är fantastisk.  Med 12 platser blir det en intim känsla och som gäst kommer man väldigt nära epicentrum. I all sin enkelhet håller hela middagsupplevelsen en synnerligen hög kvalitet och fisken och de övriga rätterna vi serverades var riktigt, riktigt bra. Bara att gå in och boka!

Tips: Soyokaze har även drop in-lunch onsdag-fredag, vilket jag redan hunnit testa två gånger. Vid lunch är tanken att gästen väljer olika rätter och sushin är maki. Jag har fått lite miniomakase och det är också möjligt att få en kvällsomakase, om man har lite längre tid till lunch.

Ett urval av bilder från kvällen:
Steamed egg truffle


Pike perch - Gös

Levande hummer
Snart ej levande hummer
Red snapper

Hummer med sibirisk störkaviar
Pickled daikon
Scallop
Dashi cheese
Trout roe
Sea robin - Knorrhane
Weever - Fjärsing
Seabass
Omakase


Squid - svensk bläckfisk
Langoustine med egen rom
Artic char - fjällröding
Yellow tail

Svensk gris
SojamjölksglassDelar av lyxlunch:
Mongolisk soppa
Spinal lobster
Dumplings

Fisk på risbädd
Isländsk sjöborre
Isländsk sjöborre
Friterad jalapeno
Lunchstängning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar