Typ av måltid: Middag
Plats: Sant'ambrogio di Valpolicella, Italien
Datum: 23 maj 2013
Bäst: Alla överraskningar
Guide Michelin: 2 bestick 
The World's 50 best: -
Övrigt: -
Webbsida: http://www.grotodecorgnan.it
Förra våren tog jag med C på en överraskningsresa till norra Italien. Sedan 10 år har jag haft en förkärlek för balanserade Amaroneviner, vilket var en del av bakgrunden till att jag valde just Valpolicella som huvuddestination på denna resa.
Vi bodde några nätter hos Amaroneproducenten Villa Monteleone. Jag hade läst på JC's Vintankar om restaurangen Groto de Corgnan och blev sugen på att prova den. Och det ångrar jag inte...
 |
I byn |
Groto de Corgnan är en liten restaurang som bokstavligt talat är hemma hos kocken Giorgio Soave och hans döttrar. Konceptet verkade gå ut på att pappan lagar all mat (och plockar bl.a. ingredienser uppe i bergen som han sedan använder till middagsmaten) och döttrarna serverar. Råvarorna är allt som oftast från lokala köttproducenter och mejerier. Pappa Giorgio pratar inte engelska, endast italienska. Dottern Martina, som serverade oss, var däremot flytande på engelska. Och det känns som att själva restaurangen är hemma hos familjen.
 |
Interiör |
 |
Interiör |
De har endast en fast avsmakningsmeny som vid tillfället kostade EUR 65. Otroligt prisvärt! Jag minns inte exakt vad alla rätterna innehöll (snart ett år sedan), men låter bilderna tala. Det var tryffel, jordgubbar, vit sparris och andra läckerheter. Till maten drack vi ett vansinnigt gott Ripasso, som kostade runt EUR 20. Ett fynd.
 |
Vackra blommor |
 |
Vacker dukning |
 |
Bröd med olivolja |
 |
Carpaccio med jordgubbar |
 |
Lardo, cold cuts
 |
Vit sparris, tryffel, ägg, jordgubbar |
|
 |
Tortellini med jordgubbssås |
 |
Kvällens vin |
 |
Tryffel, pasta |
 |
Kött |
 |
Efterrätten: hemlagad kastanjglass |
 |
Grappa |
 |
Quitntarelli-Amarone... |
Om du reser i Valpolicellaregionen, missa för allt i världen inte en upplevelse hos Groto de Corgnan. Det är något att minns länge...
Vad roligt ! Där har jag också varit när vi var i Valpolicella men har glömt vad det hette.
SvaraRaderabra nu kan jag komma ihåg det... det jag drömmer om när jag tänker tillbaka på det restaurangbesöket var att vi fick tryffel i 3 av rätterna.. mmm
Kommer ihåg att det var så enkla smaker men ändå helt underbara.
Ska tipsa mina "vininnor" om ditt blogginlägg så de får lite flashbacks också :)