lördag 1 mars 2014

Buvette - Fransk frukostmagi i Greenwich Village


Typ av måltid: Frukost
Plats: New York, USA
Datum: 22 januari 2014

Mat: 8,0 av 10
Service: 7,5 av 10
Prisvärt: 7,0 av 10
Bäst: Scrambled eggs & nyskuren prosciutto
Guide Michelin: -
The World's 50 best: -
Övrigt: 24/30 av Zagat

--- Min bloggande vän och läsare Therese tyckte att jag borde köra större bilder på bloggen. Sagt och gjort! Låt bilderna tala mer ---

New York-tipsen fortsätter!
På bloggen Nio till fem läste jag om Buvette på 42 Groove street nära Bleecker street och vitsorden var goda. Därför bestämde vi oss att ta en frukost här första dagen. Vi möttes av en fin cykel utanför restaurangen.

Välkommen till Buvette 
Buvette är en trevlig liten fransk bistro. En liten lokal med en lång bar, i vilken cirka hälften av sittplatserna finns. Övriga är vid små bord utmed den avlånga, smala lokalen. Frukostmenyn bjöd på delikata franska specialiteter.
Meny
Innovativ vinmeny/konst
Vi satt utmed baren och blev väl omhändertagna av personalen. Jag tittade en hel del på Croissanterna med sylt och grädde (!!).
Croissanter...
Mer frestelser
Jag bestämde mig för en scrambled eggs med prosciutto och en cappuccino. Det läckra med Buvette är att råvarorna är så fina. Efter min beställning började en i personalen ställa sig vid skinkan och skära upp tunna fina skivor. Över äggen ringlades en fruktig och välsmakande olivolja.
Prosciutto
Scrambled eggs med prosciutto
Cappuccino
En trappa ned, på väg till toaletten, var väggarna prydda med vinflaskor. Mysigt!

Inredning

Sammanfattning: Buvette är en fantastiskt trevlig fransk bistro som rekommenderas i synnerhet till frukost. Det är ganska dyrt för att vara en frukost i NYC, men väl värt det (enda frukoststället jag gick tillbaka till). Vi provade aldrig restaurangen på kvällstid, men det sägs vara väldigt bra då också. Dock inte möjligt att boka bord och ganska få platser. Men ta en chansning!

1 kommentar:

  1. Fantastiskt mycket bättre läsning med STORA bilder! :)

    SvaraRadera