
Typ av måltid: Middag
Plats: New York, USA
Datum: 23 januari 2014
Mat: 8,5 av 10,0
Service: N/A
Prisvärt: 10,0 av 10,0
Bäst: Spare Ribs & Burnt End Baked Beans
Guide Michelin: -
Prisvärt: 10,0 av 10,0
Bäst: Spare Ribs & Burnt End Baked Beans
Guide Michelin: -
The World's 50 best: -
Övrig utmärkelse:
** i NY Times (http://www.nytimes.com/2013/03/06/dining/reviews/restaurant-review-mighty-quinns-barbeque-in-the-east-village.html)
Webbsida: http://mightyquinnsbbq.com/index.html
Inför resan till New York gjorde jag en nästintill fanatisk research för att hitta de allra bästa upplevelserna. Jag frågade Erik, jag läste bloggar, jag läste NY Times, jag läste Guide Michelin, jag läste San Pellegrino och jag frågade vänner på Facebook. När jag läste NY Times och matskribenten Pete Wells artikel om de bästa restaurangerna 2013 så hittade jag ett guldkorn: Mighty Quinn's BBQ. Låt mig berätta varför.
På 2nd Avenue (korsningen 6e gatan) i East Village ligger steakhouset Mighty Quinn's BBQ. Vid första anblick såg stället ut som en typ av ölhall. Det går inte att boka bord och gästerna ställer sig i kö och beställer direkt vid kassan och får maten med sig i frigolitbox. Servicen utanför själva kassasystemet är således obefintlig. Allt kött grillas i 24 timmar. Värmekällan är en vedeldad ugn/grill.
Vi gjorde förstås som alla andra och ställde oss i den ganska långa kön. Väl i kön hade vi ungefär 10 minuter på oss att bestämma oss för vad vi skulle äta, innan det var vår tur att beställa.
Ganska snabbt bestämde jag mig för ribsen. Jag frågade och fick svaret att skillnaden mellan Spare ribs och Brontosaurus ribs var att den senare var av nötkött.
Vi frågade lite vad de rekommenderade, och det hela slutade med att C valde brisket (bringa) och jag tog Spare ribs. På så sätt kunde vi smaka på både nöt- och fläskkött. Personalen var riktigt trevlig och spexade lite när jag skulle fota. Jag lovade dessutom att maila när jag lagt upp mitt inlägg.
Till köttet kunde man välja sides, men sallad var inkluderat i priset. Jag blev rekommenderad Burnt End Baked Beans. Jag hade läst om dessa tidigare och folks positiva omdömen, men vanligtvis väljer jag inte bönor. Salladen bestod av bl.a. coleslaw och picklade grönsaker och chili.
Övrig utmärkelse:
** i NY Times (http://www.nytimes.com/2013/03/06/dining/reviews/restaurant-review-mighty-quinns-barbeque-in-the-east-village.html)
Webbsida: http://mightyquinnsbbq.com/index.html
Inför resan till New York gjorde jag en nästintill fanatisk research för att hitta de allra bästa upplevelserna. Jag frågade Erik, jag läste bloggar, jag läste NY Times, jag läste Guide Michelin, jag läste San Pellegrino och jag frågade vänner på Facebook. När jag läste NY Times och matskribenten Pete Wells artikel om de bästa restaurangerna 2013 så hittade jag ett guldkorn: Mighty Quinn's BBQ. Låt mig berätta varför.
På 2nd Avenue (korsningen 6e gatan) i East Village ligger steakhouset Mighty Quinn's BBQ. Vid första anblick såg stället ut som en typ av ölhall. Det går inte att boka bord och gästerna ställer sig i kö och beställer direkt vid kassan och får maten med sig i frigolitbox. Servicen utanför själva kassasystemet är således obefintlig. Allt kött grillas i 24 timmar. Värmekällan är en vedeldad ugn/grill.
![]() |
Interiör |
![]() |
Kassan |
![]() |
Meny |
![]() |
En medarbetare skär upp Brisket till C |
![]() |
Spex |
Spänningen var hög innan jag provade maten. "Holy cow!" som en gammal amerikansk vän sa en gång. Så otroligt gott! Köttet var så fantastiskt mört och lossnade från benet så snart jag petade på det med gaffeln. BBQ-glazen var lätt rökig och med ett härligt sting. För att inte tala om bönorna. Jag är som sagt ingen bönperson, men vilken häftig upplevelse. Riktigt härlig bränd BBQ-smak.
![]() |
Spare ribs |
![]() |
C's brisket |
![]() |
Burnt End Baked Beans |
När vi mätta och glada gick ut från restaurangen insåg jag att detta var en av de bättre upplevelser jag haft i matväg på mycket länge. I sin kategori (billigare/enklare/fast food) är detta bland det absolut bästa jag upplevt, om inte DET bästa.
Vi funderade lite på om stället blivit trevligare om det varit en "vanlig" restaurang, med beställning vid borden och en lite mer lugn miljö. Men nja. Restaurangen har sin charm på just detta sättet. Detta är också ett av få ställen där jag faktiskt tycker det var bättre att det inte gick att boka bord. I och med att gästerna står i kö, beställer direkt av kockarna och sedan får maten på en gång och betalar för den, så blir det ingen väntan vid bordet. Väntetiden är i stället i kön, och då gör det ingenting.
Med tanke på priset, USD 45 för totalt en spare ribs, en brisket, två sallad, en side order och två öl, är detta troligen min bästa pris/kvalitet-upplevelse någonsin! Mighty Quinn's BBQ är därför ett av mina absolut bästa New York-tips. Missa inte detta när ni är i stan!!
![]() |
Klassisk rök från gatan på vägen hem |