Typ av måltid: Lunch
Plats: London, Storbritannien
Datum: 23 augusti 2013
Mat: 9,0 av 10
Service: 9,5 av 10
Prisvärt: 9,0 av 10
Bäst: Meat Fruit och servicen
Nota: £ 132 för 2 personer (set lunch: £ 38/person)
Service: 9,5 av 10
Prisvärt: 9,0 av 10
Bäst: Meat Fruit och servicen
Nota: £ 132 för 2 personer (set lunch: £ 38/person)
Guide Michelin: *
The World's 50 best by San Pellegrino: #7 i världen
Övrig ranking/rekommendation: Andy Hayler 17/20
Webbsida: http://www.dinnerbyheston.com
Långweekend i London i augusti inleddes med lunch hos Heston Blumenthals Dinner. Restaurangen är belägen i ultralyxiga Mandarin Hotel, vid Hyde Park. Vi togs emot av hattbeklädda män vid entrén, som sedermera visade oss till nästa person, som i sin tur följde oss till restaurangen.
Väl till bords kunde vi välja mellan a la carte eller en set lunch. Jag hade redan innan besöket riktat in mig på den senare, då det är väldigt prisvärt (£ 38 för 3 rätter samt appertizers).
Set lunch menu |
Bröd och smör |
Smoked Sardines on Toast (c.1892) |
Salamagundy - tomatsallad (c.1720) |
Slow cooked Pork Belly (c.1710) |
Roasted Ray Wing (c.1730) |
Meat Fruit (c.1500) - chicken liver & foie gras |
Meat Fruit (c.1500) - chicken liver & foie gras |
Nu vidare till desserten där jag valde en Schrewsbury Gooseberry Tansy Tart (försök säga det snabbt!). Den trevliga servitören sa att han alltid hade svårt att säga namnet problemfritt. Detta är alltså en krusbärspaj. Mycket delikat!
Schrewsbury Gooseberry Tansy Tart (c.1800) |
C tog Roast White Peach med Chartreuse-likör, yoghurt och vit persikasorbet. C, som är väldigt glad i sorbet och frukt men ingen dessertgalning i allmänhet, svarade märkbart högt och nästan lite groteskt när jag frågade om det var gott: "Mmmmm!!"
Roast White Peach (c.1885) |
Efter desserten kom en extradessert, samtidigt som gästerna bakom fick ett fyrverkeri vid bordet: hemgjord glass vid bordet! Detta helt manuellt vevandes och med hjälp av flytande kväve. Läckert!
Extradessert |
Only at Heston Blumenthal - glasstillverkning vid bordet |
Sammanfattningsvis är Dinner by Heston Blumenthal en vansinnigt bra restaurang och jag förstår att San Pellegrino rankar den som #7 i världen. Servicen var bland det absolut bästa jag någonsin upplevt tillsammans med Caprice (***) i Hong Kong, men på ett väldigt annorlunda sätt. Enkelt, humoristiskt, kunnigt och avslappnat. De fick oss att känna oss väldigt bekväma och vi skulle säkerligen känt oss lika bekväma även om vi t.ex. varit kraftigt underklädda.
Även om jag inte valt mina rätter på set lunch-menyn på en a la carte tyckte jag väldigt bra om dem. Meat Fruit (som jag la till utanför set lunch-menyn) är en topp 5 av allt jag någonsin ätit och några av C's rätter var också riktigt riktigt bra.
Lokalen är en hotellrestaurang. Självklart inte vilken hotellrestaurang som helst. Hur som helst brukar jag tycka att hotellrestauranger kan bli lite opersonliga. Även Dinner blir lite stort, men funkar ändå bra.
Totalt mycket höga betyg och en stark rekommendation!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar