söndag 6 april 2014

Jean Georges (***) - New Yorks mest prisvärda 3-stjärniga Michelinlunch?

Typ av måltid: Lunch
Plats: New York, USA
Datum: 25 januari 2014

Bäst: Tonfisktartar, chokladdesserten
Guide Michelin: *** 
The World's 50 best: Plats 98 av 100
Övrigt: **** i NY Times, 28/30 av Zagat 
Webbsida: http://www.jean-georgesrestaurant.com

Ett tips kvar från New York-resan i januari. När jag planerade restaurangbesöken var en riktigt fine dining-måltid en av huvudpunkterna. Jag granskade Manhattans 3-stjärniga Guide Michelin-restauranger och valet föll till slut på Jean-Georges Vongerichtens flaggskepp Jean-Georges, som ligger i Trump Hotels vid Central Park.


Vid lunchtid har restaurangen en fantastiskt prisvärd set menu: 2 rätter för $38. Ett utmärkt tillfälle att prova en klassisk 3-stjärnig Guide Michelin-restaurang utan att det behöver kosta skjortan. En riktig fine dining-krog.
Meny
Appertizer
Interiör
Jag började med en Foie Gras Brulé, Dried Sour Cherry, Pistachio & White Port Gelee. En väldigt bra Foie Gras, men jag håller nog Hestons och Hisops aningen högre. C tog Yellowfin Tuna Ribbons, Avocado and Spicy Radish with Ginger Marinade. Denna förrätt var fantastiskt bra! En riktigt vass rå tonfisk med lite sting. Otroligt välkomponerat.
Foie Gras
Tuna
Dags för huvudrätt och jag valde en Artic Char with Black Winter Truffle Crumbs & Crispy Parsnips. En vacker och synnerligen delikat fiskrätt. C valde en Parmesan Crusted Organic, Artichoke, Basil and Lemon Butter.
Artic Char
Parmesan Crusted Organic Chicken
Vi blev intresserade av dessertmenyn och tog en snabbkoll. Vi landade på en chokladskapelse som jag inte riktigt minns namnet på... Men otroligt gott var det. Måltidens höjdpunkt.
Dessert
Som om inte detta var nog kom det även in lite petit fours och andra godsaker, så som marshmallows som klipptes vid bordet och macarones.
Marshmallows
Petit Fours
Macarones
På kvällstid kostar avsmakningsmenyn $198. En trerätters går på $118. Men vid lunch är dealen som sagt $38 för två rätter. Det är nog bland de mest prisvärda Fine Dining-luncherna som går att finna i USA. Rekommenderas varmt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar