måndag 5 maj 2014

Phils's Burger - Ny burgarkung på Kungsholmen

Typ av måltid: On the go/street food
Plats: Kungsholmen, Stockholm
Datum: 5 maj 2014Bäst: Friesen, det grovmalda köttet & dippen
Guide Michelin: -
The World's 50 best: -
Övrigt: Nyöppnat (några dagar)
Webbsida: http://www.philsburger.se

För några månader sedan (eller var det ett halvår?) flyttade Flippin Burgers från Kungsholmen till Vasastan. Nu har dock Kungsholmen och närmare bestämt Fleminggatan fått ett nytt hamburgerhak av den bättre skolan! 

För några dagar sedan under en längre promenad passerade jag Phil's Burger på Fleminggatan. Stället såg helt nyöppnat ut, vilket senare visade sig vara helt sant. Jag gick hem och googlade, men hittade inte så mycket. En dag senare (idag) fick jag dock några mer träffar, bl.a. bloggen Food & Other Stories som besökt stället. Då bilderna såg lovande ut och jag gladeligen äter goda hamburgare, tog jag mig en cykeltur efter jobbet i jakt på en bättre burgare.
Exteriör
Delar av menyn
Jag beställde vid baren och fick en liten skylt med mitt bordsnummer. Valde en double cheeseburger (220 g), en pommes med dipp och en Cola light. Betalde och satte mig vid bordet. Väntade förväntansfullt.
Citron och is. Bra!
Interiör vid strax efter öppning en måndag kväll
Och voila! Där dök den upp efter endast några minuters väntan. En dubbel cheeseburgare, pommes i en mugg och en dipp vid sidan om.
Kvällens middag 
Närbild på härligheten
Perfekt stekt
3 minuter och 14 sekunder senare.
Hamburgaren var av riktigt hög klass. Otroligt gott och grovmalt kött (80/20 högrev/bringa). Härlig svartpeppar och fantastiskt saftig. Ost, lite lök, ett salladsblad och en hemlagad dressing på det. Inget mer, inga konstigheter. Bara riktigt gott.

Pommesen var bland de bättre jag smakat. Med skalet kvar, tunna och härligt krispiga. Dippen till dessa med lite Dijonsting i. Utmärkt.

Tog en kort pratstund med de trevliga killarna som driver stället. De berättade att allt tillagas från grunden i köket. Brödet bakas. Såsen och dippen. Och pommesen. Mums. Framöver kommer de göra egen glass i köket också. 

Burgarna kostar från 98 kr (min dubbla kostade 130 kr). 

En sak är säker: jag kommer tillbaka! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar