torsdag 18 juni 2015

The Ledbury (**) - Klassisk top fine dining i Notting Hill


Typ av måltid: Lunch
Plats: London
Datum: 12 juni 2015

Bäst: Celeriac Salad
Guide Michelin: **
The World's 50 best: 20 plats (#10 år 2014, #13 år 2013) 
Webbsida: http://www.theledbury.com/


I Notting Hill, London, bedriver australiensaren Brett Graham en krog av modellen bättre. Jag noterade för ett par år sedan att krogen rankades mycket högt av
World's 50 Best, hade 2 stjärnor i Guide Michelin, men samtidigt en bra lunchdeal. För två år sedan valde jag istället lunch på Dinner by Heston Blumenthal, men denna gången var det dags. Lunchdealen hos The Ledbury hade dock ökat med £15, samtidigt som pundet blivit dyrare.  Men 4 rätter för £50 hos en tvåstjärnig krog kändes ändå mycket bra!

Exteriör
Jag blev varmt välkomnad och visad till mitt bord. När jag kom vid öppning kl 12 var det ganska tomt, men en halvtimma senare helt fullt. Jag tittade över menyn och valde restaurangens set lunch om 4 rätter.

Först ut var ett par vackra och synnerligen delikata appertizers.

Appertizer


Appertizer

Bröd med luftigt smör
Första rätten ut var Celeriac Salad - Hazelnuts, Summer Truffle, Appel and Sorrel. En rotsellerisallad som kombinerade friskhet och syra från Granny Smith och harsyra med underbar tryffel från Abruzzo och rostade hasselnötter. En av de bättre vegetariska rätter jag ätit och en av de godaste salladerna någonsin.Celeriac Salad
Dags för fisk och en Sea Bream on Toast with Elderflower and Fennel. Ett härligt, "fett" skal med tydlig havssmak. Under, en perfekt tillagas Sea Bream och en skön syra i såsen och delikat svamp. Tydliga fläder och fänkålssmaker gav rätten karaktär.

Sea Bream

"Eftersom du verkar så intresserad, så får du en rätt till" sa den otroligt vänliga servitören och kom in med en griskänd täckt med endive. En osedvanligt mångfacetterad rätt som kombinerade bland de möraste griskött jag ätit med päronsmak och ett bittert, men positivt höjande inslag av endive. Alltid kul att få extra rätter!


Griskind

Huvudkötträtten för dagen var Rump of Herdwick Lamb, Trompette Courgette, Basil and New Season's Garlic. Två styckdetaljer av lamm: rump & back. Bägge väldigt goda, men med tydligt olika textur, där ryggen var vansinnigt mör och rump med mer motstånd i fiberna. En mycket bra kombination! Trumpetzuchini och färsk vitlök som tillbehör.

Herdwick Lamb

Till dessert fick jag en Creme Caramel with Sauternes and Apricot. En makalös creme caramel med knäckig kolasmak och en perfekt aprikossorbet till.

Creme Caramel

AprikossorbetFullsatt

The Ledbury var en riktigt trevlig bekantskap med utmärkt service och högsta kvalitet i alla detaljer. I synnerhet Set Lunchen är en bra deal för att käka 2-stjärnigt och hit kommer jag gärna tillbaka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar