tisdag 21 juli 2015

Mathias Dahlgren Matbordet - Närhet och genuinitet på restaurang i restaurangen

Typ av måltid: Middag
Plats: Stockholm
Datum: 8 juni 
Bäst: Sillen & fläsksidan

Guide Michelin: - (Matsalen: **)
The World's 50 best: - 
Övrigt: Ligger inne i Matsalen
Webbsida: http://www.mdghs.se

Mathias Dahlgren är en av mina absoluta favoritkockar. Jag har tidigare varit på hans Matbaren (*), men inte på Matsalen (**). Spänningen var således stor inför besöket på Matbordet, en krog i krogen inne på Matsalen. Matbordet, som öppnade för strax över ett år sedan, är ett u-format bord med 10 platser, där kocken står i mitten och tillagar maten, under informella former. Samtal mellan gästerna och mellan gästerna och kocken uppmuntras. Jag gick dit med min vän H en måndag i juni.

Meny och upplägg är olika beroende på vilken veckodag det är. När vi var där fanns konceptet "Radikel veckostart" på måndagar och tisdagar. 2 rätter inkl dryck för 750 kr. Koncepten byts med jämna mellanrum och nu är det 3 råvaror (tisdag-tors) och 5 råvaror (fre-lör) som gäller.

Kock för kvällen var Martin Berg, andreman hos Mathias Dahlgren med runt 15 års erfarenhet från dessa stjärnkrogar. Vi bjöds på 3 rätter denna måndag och lite bröd, med löjligt gott smör och ost till. Första rätten var den utan tvekan godaste och lenaste matjessill jag någonsin ätit. Till denna en lokalbrygd öl och en snapps. Därefter en fläsksida med asiatiska kryddinslag (t.ex. koriander). Otroligt mör och en fantastisk rätt. Naturrosé från Sicilien till. Sist en sammetslen glass med lakrits och krisp. Att vi fick allt detta välgjorda hantverk för 750 kr kan inte anses som annat än riktigt bra.

En middag vid Matbordet är en annorlunda upplevelse som inte kan sammanfattas med annat än fantastisk! Rekommenderas varmt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar