lördag 28 december 2013

Hisop (*) - Spaniens mest prisvärda avsmakningsmeny (?)


Typ av måltid: Middag
Plats: Barcelona, Spanien
Datum: 14 september 2012

Mat: 8,5 av 10
Service: 8,5 av 10
Prisvärt: 9,0 av 10
Bäst: After Eight Foie Gras med choklad och vårlök
Guide Michelin: * 
The World's 50 best: -
Övrig utmärkelse/rekommendation: -Webbsida: http://www.hisop.net/eng/maineng.html

Lördag kväll i Barcelona och jag hade på förhand sökt efter prisvärda avsmakningsmenyer på stjärnrestauranger. Valet för mig och Don JD föll på 1* Hisop, där avsmakningsmenyn om 9 rätter inkl vinpaket kostade EUR 88 - fantastiskt prisvärt!

Hisop ligger inte supercentralt, utan norr om Avenida Diagonal. Närmsta t-bana är just Diagonal, en bit i från de flesta butiker och restauranger. Men väl värt ett besök. Lokalen var liten, men mysig med vita dukar och formell inredning. Vi blev väl omhändertagna och fick några appertizers, utöver de 9 rätterna i menyn. Personalen var väldigt flexibla när vi fick byta ut makrill mot en foie gras i avsmakningsmenyn. Just Foie Grasen - After Eight Foie Gras - var menyns absoluta höjdpunkt och en av de två godaste Foie Gras jag ätit. Med choklad och vårlök samt ett after eight-skum (mintsmak) blev rätten fantastisk!


Meny

Ett glas före middagen

Reef blue mussels salad

Smoked sardins with almonds

After Eight Foie Gras

Squids with burrata and basil

Monkfish suquet with romesco sauce

Suckling pig with plums

Cheese selection

Peach and green tea

Grilled milk and hazelnuts

Truffles
Hisop är väl värt ett besök vid en Barcelonavisit, i synnerhet om en väldigt prisvärd avsmakningsmeny önskas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar