torsdag 20 februari 2014

A.G. Kitchen - Burgare och guacamole av toppklass!


Typ av måltid: Lunch
Plats: New York, USA
Datum: 23 januari 2014

Mat: 8,0 av 10
Service: 7,0 av 10
Prisvärt: 8,0 av 10
Bäst: Köttet, friesen, guacamolen
Guide Michelin: -
The World's 50 best: -
Övrigt: 18/30 av Zagat
Webbsida: http://www.agkitchen.com


Tredje dagen i New York var det dags att prova vad bloggen Ett annat New York kallar stans bästa hamburgare. Så jag tog mig till Upper West Side och hittade fram till ett av Alex Garcias ställen.

A.G. Kitchen är ett ganska enkelt ställe, med mycket fokus på hamburgarna. De är dessutom kända för en fantastisk guacamole. I fönstret syns rekommendationer från Wall Street Journal, Zagat och CBS, där den senare utnämner stället till en av de sju bästa "guacamole spots" i New York.
Interiören är enkel. Lite dinerkänsla.
Dags för menyn. Siktet var inställt på en burgare med fries. Jag valde en Manhattan Latin med guacamolen vid sidan om. Till den Hollywood fries och en diet coke. Och vilken burgare... Köttet är en blandning av inte mindre än fyra olika styckdetaljer: ryggbiff, ribs, högrev och bringa, vilket ger ett riktigt mört och gott kött! Toppklass! Brödet var inte de allra godaste jag ätit, men friesen var magiska, särskilt med den speciella kryddningen på dem och att de var väldigt bra friterade. Guacamolen kan få ett helt eget inlägg...
I korthet: A.G. Kitchen är riktigt bra på burgare. Prova!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar